فناوری و ارتباطات

دلایل اصلی داغ شدن مبایل چیست؟

حرارت بیش از حد گوشی پس از چند دقیقه استفاده، یکی از شایع‌ترین مشکلات تلفن‌های هوشمند امروزی است. در این مقاله به دلایل و راه حل‌های این اتفاق می‌پردازیم.

آیا مبایل هوشمند شما واقعا داغ می‌کند؟
همانطور که گفته شد در تلفن‌های هوشمند امروزی سخت‌افزار ظریف و قطعات پیچیده بسیاری در یک فضای کوچک گرد هم آمده‌اند تا کاربران بتوانند از تلفن همراه استفاده کنند، چنین موردی به صورت عادی موجب می‌شود تا درهنگام استفاده طولانی مدت با تلفن همراه، قطعات گرم شوند و کاربران نیز این گرما را احساس کنند، به همین جهت تعدادی زیادی از کاربران، حساسیت بیش از حد به این مورد نشان می‌دهند، در حالی که گرما تلفن هوشمندشان عادی است.

شاخص گرما بیش از حد به این شکا شناخته می‌شود: اگر به مدت ۱۵ دقیقه یا بیشتر با حجم کاری بالا با تلفن هوشمند خود کار می‌کنید گرم شدن آن عادی است، حجم کاری بالا یعنی انجام بازی‌های ویدئویی، اتصال به اینترنت و استفاده از برنامه‌های پیام‌رسان یا سرویس‌های استریم و استفاده از برنامه‌های سنگین، در این حالت نباید حساسیتی به گرما به‌وجود آمده نشان دهیم. البته اگر گرما به حدی باشد که نتوان دستگاه اندرویدی را در دست گرفت یا آن‌که یک قسمتی از بدنه بیش از حد داغ شود، این مورد خطرناک است و عمر تلفن هوشمند را کاهش می‌دهد. همچنین اگر با استفاده کوتاه مدت از تلفن همراه نیز دستگاه گرم می‌شود، باید نگران طول عمر تلفن هوشمند خود باشید.
دلایل اصلی داغ شدن تلفن هوشمند چیست؟
حال اگر فکر می‌کنید گرما تلفن هوشمند شما عادی نیست، باید منشاء اصلی این اتفاق را بشناسید. به طور عمومی تلفن‌های هوشمند به چند دلیل مشخص داغ می‌کنند، این دلایل شامل اتصال طولانی مدت به اینترنت همراه، وای‌فای یا استفاده از بلوتوث، سطح روشنایی بیش از حد نمایشگر، انجام مکرر بازی‌های اندرویدی و فعال بودن چندین برنامه در پس‌زمینه گوشی می‌شود. اما یادآور می‌شویم که قدرت تلفن هوشمند نیز در این موارد تاثیرگذار است، نباید از یک مدل پایین‌رده یا میان‌رده توقع کارکرد بیش از حد را داشت، در این صورت با ایجاد فشار بیش از حد برروی گوشی، دستگاه داغ شده و در مواردی حتی خاموش می‌شود، از طرفی انتظارات از مدل‌های بالارده و پرچمدار زیاد است و این مدل‌ها نیز نباید به آسانی داغ شوند. در هر صورت اگر فکر می‌کنید که تلفن هوشمند شما، بیش از حد گرم می‌شود، به موارد زیر توجه کنید.
دوربین، مهم‌ترین عامل داغی گوشی هوشمند
استفاده از دوربین تلفن‌های هوشمند، هر دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار دستگاه را به طور همزمان و در حجم بالا درگیر می‌کند، افزایش کیفیت تراشه‌های اختصاصی دوربین‌ها و استفاده از چند سنسور در تلفن هوشمند نیز موجب می‌شود تا هنگام استفاده از دوربین، اکثر منابع سیستم اشغال شوند. اگر پس از چند دقیقه استفاده از دوربین تلفن هوشمند گرم می‌شود، بهتر است کیفیت ثبت تصاویر را در تنظیمات دوربین کاهش دهید. این موضوع به‌خصوص برای ثبت ویدئو در دقایق طولانی تاثیرگذاری بیشتری دارد. البته گرم شدن گوشی هنگام استفاده از دوربین درفضای آزاد و تابش مستقیم خورشید در روز‌های گرم، طبیعی است، در این حال باید برای ثبت تصاویر و ویدئو در سایه قرار گرفت تا تلفن هوشمند در معرض حرارت محیط قرار نگیرد.
به‌طور معمول استفاده از گوشی در فضای آزاد به دلیل سایه افتادن برروی نمایشگر کمی دشوار است، در این حال کاربران سطح روشنایی صفحه نمایش را زیاد می‌کنند تا بتوانند با تلفن خود کار کنند، این اتفاق در طولانی مدت نیز موجب می‌شود تا فشار زیادی به گوشی وارد شود و حرارت دستگاه اندرویدی بالا رود.
قاب چرمی محافظ گوشی، ایجاد گرما می‌کند
قاب یا کاور‌های پلاستیکی و چرمی به دلیل وجود الیاف مصنوعی و ساختار نامطلوب، جلوی عبور و مرور هوا را می‌گیرد و موجب گرم شدن تلفن هوشمند می‌شوند، کاربران به‌طور معمول تلفن همراه خود را در داخل قاب یا کاور قرار داده و آن را در جیب یا کیف خود می‌گذارند، با این وجود تلفن هوشمند قبل از استفاده نیز گرم می‌شود و در هنگام استفاده زودتر از زمان معمول، حرارت آن بالا می‌رود.
 
پاک‌سازی گوشی از بدافزارها
یکی دیگر از عوامل داغ شدن گوشی، بدافزار‌ها هستند، هر تلفن هوشمندی باید از یک آنتی‌ویروس یا برنامه محافظتی قدرتمند بهره ببرد، در این صورت هنگام اتصال به اینترنت یا انتقال فایل، از ویروسی شدن یا ورود بدافزار‌ها به تلفن هوشمند جلوگیری می‌شود. ویروس‌ها و بدافزارها، در پس‌زمینه گوشی اجرا شده و منابع دستگاه اندرویدی را اشغال می‌کنند و موجب کندی و سنگینی نرم‌افزار‌ها می‌شوند، با پاک‌سازی تلفن هوشمند می‌توان هم از داغ شدن و هم از کندی گوشی همراه جلوگیری کرد.
داغ شدن گوشی پس از شارژ
یکی از روش‌ها عدم شارژ بیش از حد گوشی است ، دستگاه اندرویدی نباید بیش از ۸۵ درصد شارژ شود، زیرا در این حالت به باتری فشار وارد شده و این خود از عوامل افزایش حرارت باتری و در نهایت تلفن هوشمند است. همچنین استفاده از گوشی در هنگام شارژ نیز هم به باتری و هم به تلفن آسیب می‌زند و موجب داغ شدن دستگاه اندرویدی می‌شود.
اما برخی مواقع تلفن هوشمند به روش درستی شارژ می‌شود و با این وجود بعد از شارژ باز هم حرارت گوشی بالا است، در این حالت باید کابل شارژ مورد بررسی قرار بگیرد و درصورت خرابی، تعویض شود. برخی مواقع نیز ایراد از باتری دستگاه اندرویدی است، پیشنهاد می‌شود اگر با انجام روش‌های بالا نتیجه نگرفته و باز هم گوشی بعد از شارژ داغ می‌شود، به عنوان آخرین اقدام، باتری گوشی را تعویض کنید.
اقدامات موثر در کاهش داغ شدن گوشی
تا کنون آنچه به طور کلی در ایجاد حرارت و گرما در تلفن‌های هوشمند موثر است، ذکر شد، اما راه حل‌هایی کارآمد برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد که تا حد زیادی از تاثیرگذار هستند، این راه حل‌ها شامل:
عدم استفاده از قاب و کاور های پلاستیکی و چرمی
استفاده از حالت هواپیمیا برای حذف تمامی اتصالات در مواقعی که با تلفن هوشمند کار نمی‌کنیم
عدم استفاده از گوشی زیر تابش مستقیم نور خورشید
کاهش سطح نور نمایشگر
بستن برنامه‌هایی که در پس‌زمینه گوشی اجرا می‌شوند
پاک‌سازی حافظه از فایل‌های زائد و استفاده از آنتی‌ویروس
کاهش زمان اتصالات بلوتوث، وای‌فای و جی‌پی‌اس
با رعایت موارد بالا و انجام اقدامات توصیه شده، دیگر شاهد گرما بیش از حد تلفن هوشمند نخواهید بود، البته دربرخی موارد گوشی همراه دچار نقص‌های فنی و سخت‌افزاری است و به همین دلیل حتی با رعایت تمامی موارد باز هم حرارت بالایی دارد، در این حالت بهتر است تلفن را به یک متخصص مجرب نشان دهید.
 

موضاعات مرتبط:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا