فناوری و ارتباطات

آموزش ذخیره کامل یک صفحه وب برای مطالعه در حالت آفلاین

زمانی که یک صفحه وب را میتوانیم به راحتی بوکمارک کنیم، چرا باید آن را ذخیره کنیم؟ شاید به این دلیل باشد که نمیتوان در حالت آفلاین به صفحات بوکمارک شده دسترسی داشت. دلایل مختلفی برای ذخیره یک صفحه وب وجود دارند، برای مثال فرض کنید چند مقاله بسیار کاربردی در یک سایت دیده اید و میخواهید آن ها را در روز های آینده مطالعه کنید. اما اگر سایت بسته شود و یا برای سرور هایش مشکل پیش آید، و یا به اینترنت دسترسی نباشد چه میکنید؟ اینجاست که صفحه وب ذخیره شده به کار میاید.

نکته: مراحل زیر در سیستم عامل مک طی شده اند اما در ویندوز نیز تفاوت چندانی نخواهد داشت.

ذخیره تمامی یک صفحه وب با استفاده از “Save As”
تمامی مرورگرها قابلیت ذخیره کل یک صفحه وب را دارند. این قابلیت سال هاست که در مرورگر های وب وجود دارد. در ادامه نحوه ذخیره صفحات وب با استفاده از “Save As” در سه مورد از محبوب ترین مرورگر های وب را به شما آموزش میدهیم.

  1. ۱. موزیلا فایرفاکس

بر روی گزینه ی Menu کلیک کنید و سپس گزینه ی “Save Page” را انتخاب کنید. با این کار پنجره Save As باز خواهد شد.

در این پنجره یک نام برای صفحه وب انتخاب کنید و سپس مکان ذخیره سازی آن را نیز مشخص کنید. در کادر “Format” چهار گزینه وجود دارند که به شرح زیر هستند:
Web Page, Complete
Web Page, HTML Only
Text Files
All Files
اگر میخواهید کل صفحه وب به همراه عکس هایش را ذخیره کنید گزینه ی “Web Page, Complete” را انتخاب کنید. با استفاده از این گزینه اکثر ویژگی های تصویری صفحه وب ذخیره میشوند، اما شاید ترکیب بندی لینک های HTML صفحه ذخیره نشود. فایرفاکس یک پوشه در محل ذخیره کردن صفحه وب میسازد که عکس ها و دیگر فایل های مورد نیاز برای صفحه را در آن نگه میدارد تا حین خواندن صفحه در حالت آفلاین عکس و دیگر عناصرش نیز قابل مشاهده باشند.
همچنین میتوانید از پلاگین “Save Page WE” مرورگر فایرفاکس استفاده کنید که تمامی یک صفحه وب و عناصر مورد نیازش را در یک فایل HTML ذخیره کند.

  1. ۲. گوگل کروم

برای ذخیره صفحه وب در مرورگر کروم بر روی منو که آیکن آن سه نقطه است کلیک کنید و سپس از طریق بخش More Tools بر روی “Save Page As” کلیک کنید.

میتوانید به جای انجام مراحل بالا ابتدا صفحه مورد نظر را لود کنید و سپس بر روی یک جا از صفحه راست کلیک کنید و گزینه ی “Save As” را انتخاب کنید. همچنین به جای انجام این کار میتوانید تنها کلید های ترکیبی Ctrl + S را همزمان بگیرید.
پلاگین های “Page Saver” و “Save Page WE” نیز برای مرورگر اینترنت گوگل کروم وجود دارند که البته پلاگین Save Page WE همانند Save As کار میکند اما Page Saver کل یک صفحه وب را تنها در یک فایل ذخیره میکند و بسیار کامل است.

  1. ۳. لیست مطالعه درسافاری

درصورت استفاده از مرورگر اینترنت سافاری میتوانید از قابلیت لیست مطالعه و یا همان “Reading List” آن برای ذخیره صفحات وب برای مشاهده به صورت آفلاین استفاده کنید. برای افزودن یک صفحه وب به لیست مطالعه آفلاین آیکن + را که در کنار کادر جستجو است کلیک کنید. همچنین میتوانید با نگه داشتن کلید Shift و کلیک بر روی لینک یک صفحه وب سریعا آن را به لیست مطالعه بیافزایید.
برای دسترسی به لیست صفحات وب آفلاین ابتدا دکمه ی نوار ابزار را کلیک کنید و سپس آیکن لیست مطالعه را کلیک کنید.

مرورگر سافاری از iCloud برای نمایش لیست مطالعه آفلاین شما در تمامی کامپیوتر های مک و دستگاه های دارای سیستم عامل iOS شما استفاده میکند و این لیست را در دستگاههایی که در مرورگر سافاری آنها iCloud را در تنظیمات فعال کرده باشید نمایش میدهد. iCloud یک آرشیو از بوکمارک ها و لیست مطالعه شما تهیه میکند.
استفاده از گوگل درایور جهت ذخیره صفحات وب
میتوانید از سرویس ابری گوگل درایو جهت ذخیره صفحات وب استفاده کنید. گوگل درایو دو پلاگین رسمی به نام های “Save to Google” و “Save to Google Drive” دارد که این کار را برای شما انجام میدهند. نحوه کار این دو پلاگین به شرح زیر است:

  1. ۱. Save to Google: یک ابزار جهت بوکمارک کردن است که یک صفحه وب را در گوگل درایو ذخیره میکند. این ابزار به صورت آفلاین کار نمیکند و تنها آنلاین است.
  2. ۲. Save to Google Drive:یک ابزار انتقال است که امکان کپی کل یک صفحه وب در قابل فرمت های متنوع در گوگل درایو را به شما میدهد. با استفاده از این ابزار میتوانید محل ذخیره صفحه وب را مشخص کنید و همچنین امکان دسترسی آفلاین به صفحه وب نیز وجود خواهد داشت.

ذخیره کل یک صفحه وب در قالب یک فایل PDF مزایای بسیار زیادی دارد. برای مثال میتوانید از این صفحه پرینت بگیرید، آن را با افراد دیگر اشتراک گذاری کنید، در دستگاه های مختلف مطالعه اش کنید و چندین فایل PDF را با هم ادغام کنید.
مرورگر های فایرفاکس، سافاری و کروم قابلیت ذخیره یک صفحه وب در قالب یک فایل PDF را دارند. همچنین پلاگین هایی نیز برای این مرورگر ها بدین منظور وجود دارد که از بین آنها میتوان به “Print Edit” برای فایرفاکس و “Print Friendly & PDF” برای کروم اشاره کرد. با استفاده از این ابزار ها میتوانید یک صفحه وب را بدون عکس ها و چیز های اضافه اش ذخیره کنید.
مطالعه صفحات وب در زمانی دیگر با استفاده از Pocket و Instapaper
پس از راه هایی که در بالا به شما آموزش دادیم، حالا میخواهیم گوییم که چرا با ذخیره تعداد زیادی صفحه وب در هارد درایورتان آن را پر و شلوغ کنید؟ البته درست است که بعضی از صفحات وب را واقعا نیاز دارید تا به صورت آفلاین مطالعه کنید اما راه های دیگری نیز برای ذخیره صفحات وب وجود دارند. سرویس های مانند Pocket و Instapaper وجود دارند که صفحات وب را برای شما ذخیره میکنند و میتوانید بعد ها آن صفحات را در دستگاه های مختلف مطالعه کنید
با ذخیره صفحات وب مورد نظرتان در اینگونه سرویس ها میتوانید آن صفحات را در گوشی، کامپیوتر و باقی دستگاه هایتان مطالعه کنید.
 

موضاعات مرتبط:

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا